Micro needling

Microchirurgische needlingbehandeling

De microneedling pen heeft minuscule naaldjes die vibrerend en met roterende bewegingen duizenden microscopische kleine kanaaltjes in de diepere huidlagen maken.

Doordat de huid verwond is worden de fibroblasten ernaartoe getrokken om een nieuwe huid te maken. Zodoende wordt de aanmaak van collageen en elastinevezels gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid sterker, weerbaarder en dikker. Resultaten van de behandeling zijn; 

  • Gladdere en frissere huid;
  • Verfijning van grove poriën, rimpels en fijne lijntjes;
  • Verbetering van de huidstructuur;
  • Vermindering van bruine vlekken;
  • Opvulling van acnelittekens;
  • Gladder maken van operatie of traumatische littekens;


    De penetratie diepte van de naalden varieert van 0,2 mm t/m 3 mm. Cliënten kunnen thuis de huid behandelen met naalden van 0,2 en 0,3 mm. Voor een instituut behandeling gebruikt de specialist naalden tussen de 1 en 2 mm. In uitzonderlijke gevallen zelfs met een lengte van 3 mm.

Na de behandeling ziet de huid rood uit. Dit effect zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. De huid kan na de behandeling wat warm en prikkelend aanvoelen, alsof de huid te lang aan de zon is blood gesteld. Na een intensieve behandeling gaat de huid reageren, dit kan d.m.v. puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes, dit is een normale reactie en trekt vanzelf weer weg. Deze reactie is nodig voor de verjonging van de huid. De huid gaat immers op eigen houtje opbouwen en het duurt een maand voordat de cellen uit de dermis aan de opperhuid zijn gemigreerd en de behandeling zichtbaar is.

De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon met een hoge beschermingsfactor (spf 30). Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om het collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan een tot twee maanden duren.

De beste resultaten worden geboekt bij een kuur van vier behandelingen. Deze behandelingen worden opgevolgd met een tussenposes van vier weken. Met deze kuur krijgt uw huid een zichtbare verjonging. Naar behoeven kan de behandelingen worden herhaald.

De beste blijvende resultaten zijn er wanneer je een kuur van vier behandelingen per jaar aanhoudt. Hoe jonger je begint met deze behandeling hoe langer de injectables kunnen worden uitgesteld en de huid op een natuurlijke manier jong blijft.

Thuis kan de behandeling voortgezet worden met een onderhoudspakketje Bio Balance hydraterend en liftend serum wat zijn werk zal bijdragen aan een super gladde en egale huid.

Zie het menu prijslijst en/of arrangementen voor deze behandeling.